ORG Experiment amb telèfons mòbils – Catalunya

INVENT Smartphone – obteniu informació sobre la vostra participació cultural setmanal!

Sobre què tracta la recerca INVENT culture?
El projecte de recerca europeu inventari dels valors socials de la cultural (inventculture.eu) estudia la relació de les persones amb la cultura a la seva vida quotidiana. Entenem la cultura d’una manera àmplia que inclou múltiples activitats quotidianes o esdeveniments culturals com: la música, televisió, llibres, menjar, llocs per sortir, aficions creatives, esport, moda, política, jocs, personatges famosos, etcètera. Volem conèixer de quina manera la cultura pot influir en el benestar de les persones i la cohesió social. El resultat d’aquesta recerca s’ha de plasmar en una proposta de noves polítiques culturals que han de tenir en compte el que les persones entenen per cultura i com afecta a la seva vida.

Com està organitzat l’experiment?

Els experiments es basen en una aplicació que s’instal·larà en el teu telèfon mòbil i unes preguntes que t’enviarem a través de l’aplicació en diferents moments temporals.

Experiment vinculat als membres de les colles castelleres

Aquest experiment està vinculat a dos esdeveniments culturals i està adreçat a les persones que formen part de les colles castelleres. Hem triat dues diades castelleres:

  • 02 de juliol de 2022 a les 17.30h. Diada de Sant Pere (El Serrallo, Tarragona)
  • 03 de juliol de 2022 a les 12.00h. Festa Major de Sant Pere a Terrassa, Vallès Occidental.

En aquest experiment t’enviarem qüestionaris breus fins a 6 vegades durant un període de 10 dies a través del vostre telèfon mòbil. Concretament, abans de la diada rebràs 3 qüestionaris breus i, després de la diada, uns altres tres. Les preguntes que rebràs són molt breus (trigaràs aproximadament 1 minut a contestar-les). Les preguntes seran sobre el teu estat d’ànim abans i després de la diada.

Descarregueu l’aplicació i registreu-vos a l’estudi amb el codi que veureu a sota. El sistema de notificacions de l’aplicació s’encarregarà de la resta. Intenta respondre a tantes notificacions com sigui possible per tal de que l’experiment proporcioni l’evidència necessària en la que fonamentar la proposta de noves polítiques culturals.

Comencem!

  1. Baixeu gratuïtament l’aplicació M-path per a telèfons Apple o Android
  2. Seguiu les instruccions d’instal·lació a la dreta d’aquesta pàgina
  3. Poseu el següent codi de l’estudi: b6rk4

Si voleu saber més sobre la nostra investigació, podeu trobar-ne més detalls al full informatiu de l’experiment de la part dreta d’aquesta pàgina.

Per què participar?

  • Podràs obtenir informació sobre els teus hàbits, comportaments i participació culturals. Segur que fas moltes més coses relacionades amb la cultura en una setmana de les que creus! L’aplicació et permetrà veure totes aquestes activitats que has fet en una setmana.
  • Formaràs part de la recerca on centenars de ciutadans d’arreu d’Europa ens ajuden a entendre com les persones entren en contacte i viuen la cultura a la seva vida quotidiana.
  • Els resultats de l’estudi s’utilitzaran per a la creació de polítiques culturals que tinguin en compte una gran diversitat d’activitats culturals i aquelles que els ciutadans consideren importants.

L’aplicació no té objectius comercials (ha estat desenvolupada per investigadors), no instal·la cookies i es pot eliminar fàcilment després de l’estudi.

Informació de contacte

Per a preguntes o comentaris poseu-vos en contacte amb: Jordi.Lopez@uab.cat