Smartphone Study – RS Org

INVENT ISTRAŽIVANJE PUBLIKE PUTEM PAMETNIH TELEFONA

Na ovoj stranici možete pronaći informacije o INVENT istraživanju koje se sprovodi u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture NS2022.

Čime se bavi ovo istraživanje?
O čemu razmišljate tokom večeri u pozorištu? Ili kada plešete sa prijateljima na festivalu? Ovo su neka od pitanja velikog evropskog istraživačkog projekta na koji želimo da vas pozovemo!

Tražimo učesnike koji žele da podele svoje mišljenje i emocije o kulturnom dešavanju putem svog pametnog telefona. Putem besplatne aplikacije m-Path, učesnici dobijaju 6 veoma kratkih pitanja (u trajanju od 1 minute) svaki dan u toku dve nedelje. Putem aplikacije možete nam reći na koji način se radujete događaju i šta o njemu mislite nakon što je prošao!

Koji su sledeći koraci?

Ukoliko želite da učestvujete u našoj anketi, potrebno je da uradite sledeće:

Korak 1: Preuzmite i instalirajte besplatnu aplikaciju m-Path prateći uputstva za instalaciju.

Korak 2: Kada vam aplikacija traži kod, unesite: satb9

Ako želite da saznate više o studiji, pročitajte Informativni list za učesnike.

Preuzmite m-Path za Apple iPhone

Preuzmite m-Path za Android telefon

Čemu ovo istraživanje doprinosi?
Ova studija deo je velikog evropskog projekta pod nazivom INVENT. U ovom projektu istražujemo kako ljudi širom Evrope doživljavaju sve vrste kulturnih događaja. Da li posećivanje pozorišnih predstava, koncerata, festivala ili drugih događaja čini ljude povezanijim, pozitivnijim, kreativnijim, otvorenijim i radoznalijim? Ili ih pak zatvara i udaljava? Da li iskustvo kulturnih događaja odgovara očekivanjima? Sarađujemo sa brojnim pozorištima i drugim kulturnim organizacijama kako bismo ponudili savete kulturnim organizacijama i vladama kako da kreiraju kulturne politike koje su inkluzivnije i više u skladu sa kulturnim potrebama i interesima građana.

Nadamo se da smo podstakli vaše interesovanje i da ćete učestvovati u anketi! Za pitanja ili komentare kontaktirajte dr Gorana Tomku (gotomka@gmail.com).