Smartphone study – Eurovision Finland

INVENT-HANKKEEN ÄLYPUHELINTUTKIMUS EUROVIISUISTA SUOMESSA 

Tältä sivulta löydät tietoa Euroviisut 2022 -älypuhelintutkimuksestamme sekä ohjeet osallistua siihen. Olemme erittäin kiitollisia, jos ilmoittaudut mukaan!

Mistä tutkimuksessa on kyse?

Tutkimus suoritetaan m-Path puhelinsovelluksella, jonka avulla voit osallistujana kertoa, mitä ajattelet ja tunnet vuoden 2022 Euroviisujen aikana. Tällä menetelmällä pyrimme pääsemään lähelle kokemustasi Euroviisuista ja ymmärtämään, miten kulttuuri koetaan ja eletään juuri tässä hetkessä.

Kuinka tutkimus tehdään?

Tutkimukseen osallistuminen aloitetaan lataamalla puhelimeen tutkimustarkoituksiin kehitetty ilmainen m-Path -sovellus. Sen välityksellä saat puhelimeesi noin viikon ajan (9.5.–15.5.2022), tyypillisesti kerran päivässä, ilmoituksia, joissa sinua pyydetään vastaamaan sovelluksella muutamiin lyhyisiin kysymyksiin Euroviisuihin liittyvistä ajatuksista ja tunteista.

 M-Path -sovelluksen asennusohjeet

  1. LATAA. Etsi m-Path -sovellus sovelluskaupastasi ja lataa se puhelimeesi. Salli sovelluksen lähettää sinulle ilmoituksia.
  2. NIMIMERKKI. Suojaa yksityisyyttäsi äläkä kirjoita oikeaa nimeäsi.
  3. LISENSSISOPIMUS JA KÄYTTÖEHDOT. Hyväksy ehdot.
  4. PALAUTUSKOODI. Tallenna palautuskoodisi esimerkiksi näyttökaappauksella tai kirjoittamalla se ylös.
  5. ETSI TUTKIMUS. Mene vasemman yläkulman valikosta kohtaan “Ammattilaiseni” ja napsauta oikealla olevaa pluskuvaketta.
  6. OSALLISTU TUTKIMUKSEEN! Olet nyt onnistuneesti ilmoittautunut tutkimukseen. Lähetämme puhelimeesi tutkimuksen suostumuslomakkeen sekä aloituskysymykset kahden vuorokauden kuluessa, viimeistään maanantaina 9.5. Kun vastaat suostumuslomakkeen kysymyksiin “KYLLÄ”, olet valmis vastaamaan myöhemmin lähettämiimme kysymyksiin, joista tulet saamaan ilmoituksen m-Path -sovellukselta. Toivomme, että vastaat kaikkiin lähettämiimme kysymyksiin.

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, mutta viimeistään maanantaiaamuun 9.5. mennessä – tiedonkeruu alkaa tuona iltapäivänä. Tutkimukseen voidaan ottaa mukaan vain rajattu määrä osallistujia.

Miksi osallistua?

Tutkimukseen osallistumisesi on meille hyvin arvokasta! Jos tunnet jonkun Euroviisuista kiinnostuneen, voit jakaa tietoa tutkimuksesta eteenpäin.

Osallistumalla tutkimukseen sinulla on mahdollisuus olla osa kansainvälistä, useassa Euroopan maassa toteutettavaa tutkimusta sekä edesauttaa uuden ja luovan tutkimusmenetelmän kehittämistä. Osallistumisesi antaa uusia näkökulmia Euroviisujen sosiaalisuudesta, tapahtumaan liittyvistä tunteista, kulttuurikokemuksen teknologisesta välittymisestä sekä laajemmin Euroviisujen yhteydestä kansalliseen ja eurooppalaiseen identiteettiin.

Toivottavasti herätimme kiinnostuksesi, ja osallistut tutkimukseen satojen muiden eurooppalaisten tavoin!

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tietolomakkeen lukemisen jälkeen (linkki), voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse. Suomen osatutkimuksen toteuttaa Tampereen yliopiston tutkijaryhmä (kaikkien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etu.sukunimi@tuni.fi): professori Semi Purhonen, dosentti Riie Heikkilä sekä väitöskirjatutkijat Ossi Sirkka ja Sara Sivonen.

Euroviisut 2022 -älypuhelintutkimus on osa eurooppalaista INVENT-tutkimusprojektia, jota rahoittaa Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelma (nro. 870691).